Ladda ner som pdf

Jabra

I ett led att marknadsföra Jabras varumärke och deras produkter skapades en musik Quiz-app. TopMedias uppdragsgivare Onemotion, åkte ut på vägarna med en portabel gaming station (två datorer) med quiz-appen installerad. Besökare fick låna Jabra-hörlurar och spela Quizet.

Spellogik

Steg 1 - Användaren loggade in via Facebook

Steg 2 - En slumpmässig fråga (av 100 möjliga) visades och en låt spelades upp i lurarna. Efter ca 5 sek visades 4 svarsalternativ. Användare skulle så snabbt som möjligt välja det rätt svarsalternativet. Användaren hade nu max 20 sek på sig att svara, ju längre tiden gick desto mindre poäng fick denne för rätt alternativ. Om tiden gick ut eller om användaren svararade fel blev det 0p för denna runda.

Steg 3 - Steg 2 upprepades sammanlagt 5ggr

Steg 4 - Spelet var slut och ett sammanlagt score visades tillsammans med vilken placering man fick på den globala higschorelistan och en lista med topp 10 användare. I detta steg publicerades även ett inlägg på användarens Facebook Timeline.

Om en användare lyckades tas sig upp på topp 10 listan vann denne ett par Jabra-hörlurar. Två av platserna som besöktes var Sveaplan och Medborgarplatsen i Stockholm.

Projekttyp: Sociala Kampanjer
Design: Onemotion
Uppdragsgivare: Onemotion

Kontakt

Vill du veta mer om denna typen av uppdrag? Kontakta Pierre Söderman, pierre.soderman snabel-a topmedia.se eller fyll i formuläret här nedan

Intresseformulär
Namn
Företag
Epost/Tel


Teknik & plattformar


Quiz-appen skulle bla användas till att marknadsföra Jabras hörlurar och detta innebar att det fick absolut inte vara någon tidsfördröjning innan musiken började spela. Med tanke på detta valde TopMedia att installera en Apache2 server på datorerna som skulle användas. Även musiken lagrades lokalt.
Appen spelades i en webbläsare.
En Facebook app skapades för att få tillstånd att publicera inlägg på användarens Timeline. En del av Facebook appen, page-tab, var till för att publicera den globala highscorelistan som installerades på Jabra svenska Facebook-sida.
Spelets motor var byggt i javascript och användes sig frekvent av ajax för att få en bättre och snabbare spelkänsla.